facebook-pixel
inchiriere masina cutie manuala bucuresti

Vrei să închiriezi o mașină manuală când vii în România?

Multe din modelele de mașini noi încep să iasă în piață echipate cu cu cutii de viteze cu transmisie automată. E aproape ca un standard al modernizării. Totuși, mulți șoferi preferă să conducă mașini cu transmisie manuală din obișnuință. 

Acest fapt e și principalul motiv pentru care la Rincars Rent a Car oferim o varietate de mașini cu transmisie manuală. 

Chiar și așa, tehnologia din domeniul auto evoluează, și inevitabil, chiar și  transmisia manuală devine mai avansată și oferă o experiență de condus mai plăcută și relaxantă.

De aceea, la Rincars îți oferim multe opțiuni de închiriere de mașini manuale, modele noi cu dotări moderne, în condiție tehnică ireproșabilă.

Despre mașinile cu transmisie automată

 

În 1886 Karl Benz patentează pentru prima oară o mașină cu trei roți "Motorwagen." 

Deși în anii următori mașinile au început să devină din ce în ce mai sofisticate, acestea aveau niște motoare simple cu o singură viteză. 

Dar în 1891 apare și prima mașină cu o cutie de viteze în manuală cu mai multe trepte. Aceasta este dată de Panhard et Levassor și oferea 3 trepte e viteze ce puteau fi schimbate manual. 

Acesta a fost un pas major în dezvoltarea tehnologiei auto, dar totuși, motorul asincron venea cu o limitare majoră în schimbarea treptelor de viteză. 

De fiecare dată când șoferul dorea să schimbe vitezele, acesta trebuia să nimerească un interval de turații și o viteză bine determinată, ceea ce era destul de greu de făcut. Pentru că majoritatea utilizatorilor nu puteau să schimbe vitezele după cum a intenționat constructorul, cutia de viteze asincron scotea sunete de scrâșnit din cauza cuplului imperfect. 

Pentru prima oară, modelul 1929 Cadilac introduce cutia de viteze sincronizată care vine cu inele de sincronizare. Motorul sincron aduce avantajul de a schimba mult mai ușor vitezele, devenind standardul general în construcția mașinilor cu cutii de viteze manuale până în ziua de azi.

Avantajele mașinilor cu cutie de viteze manuală

Luate prin comparație, mașinile cu cutie de viteze manuală sunt mai degrabă superioare modelelor automate mai vechi. Dar în prezent, mașinile manuale au avantaje care țin mai mult de obișnuință și de funcționalitate.

Când vorbim de avantajele de obișnuință ale cutiei de viteze manuale, ne referim la faptul că mulți șoferi conduc dintotdeauna o astfel de mașină și sunt mult mai angajați în activitatea de conducere în momentul în care schimbă constant vitezele.

Pe cealaltă parte, ambreajul se uzează mai rapid. Iar pentru cei care nu au un control ridicat asupra schimbătorului și ambreajului, cutia de viteze manuală este inconfortabilă.

Dar când vorbim despre avantajele funcționale, o mașină manuală este foarte ușor de scos pe liber în caz că ești nevoit să o tractezi. Mai mult decât atât, aceasta poate fi pornită și fără curent în baterie dacă o împingi câțiva metri.

Inevitabil, trendul tehnologiei automotive este să dezvolte cutia de viteze automoată robotizată. Totuși, cunoscându-ne clienții, noi, cei de la Rincars, oferim în continuare o gamă variată de mașini manuale, cu modele pe placul oricui:

Verifică lista de mașini pentru a vedea toate modelele.

Închiriază o mașină manuală de la Rincars și bucură-te de călătoria ta

Cu Rincars poți închiria o mașină manuală în stare tehnică perfectă, pe care o poți ridica direct de la Aeroportul București Otopeni.

Beneficiile suplimentare includ:

  • taxa de drum
  • anulare gratuită
  • Anvelope de sezon gratuite
  • scaun pentru copii gratuit

RINCARS Rent a car București este o companie din domeniul închirierilor auto în București și oferă servicii de închirieri auto la cele mai atractive prețuri. Compania este un furnizor activ de servicii de închirieri auto de 10 ani, derulând o afacere de succes cu care clienții sunt foarte mulțumiți și recomandă serviciile prietenilor și cunoscuților.