facebook-pixel
MASINA CUTIE AUTOMATA ISTORIE

De ce să închiriezi o mașină automată când vii în România?

Mulți șoferi preferă să conducă mașini cu transmisie manuală din obișnuință. Totuși, cu cât tehnologia din domeniul automotive evoluează, cu atât mașinile cu transmisie automată devin mai avansate și oferă o experiență de condus mai plăcută și relaxantă.

De aceea, la Rincars am început să includem din ce în ce mai multe opțiuni de închiriere de mașini automate, modele noi cu dotări moderne, în condiție tehnică ireproșabilă.

Despre mașinile cu transmisie automată

Poate nu suntem atât de familiarizați cu mașinile cu transmisie automată, dar această tehnologie există de mai bine de 100 de ani. 

Prima transmise automată a fost concepută de un inginer canadian pe nume Alfred Horner Munro în 1921, patentând-o în 1923.

Munro a proiectat acest sistem să schimbe în mod automat vitezele folosind aer comprimat. Dar problema era că transmisia automată cu aer comprimat nu avea suficientă putere; așadar, nu a fost utilizată niciodată în scop comercial.

Totuși, în ani ‘30-’40, inginerul Earl Avery Thompson de la General Motors a dezvoltat prima transmisie automată folosind lichid hidraulic, introducând astfel transmisa  automată de tip „Hydra-Matic.”

De atunci, tehnologia acestei transmisii a evoluat foarte mult. Cele mai semnificative evoluții în proiectarea transmisiei automate până în prezent constau în principal în numărul de trepte pe care acest sistem le poate gestiona eficient și trecerea de la operațiunile de transmisie controlate mecanic la cele controlate electronic. 

Iar dacă transmisiile automate controlate mecanic și-au atins limita în ceea ce privește îmbunătățirile viitoare, cutiile de viteze automate controlate electronic (sau computerizat) abia au început să-și exploreze potențialul.

Avantajele mașinilor cu transmisie automată

Pentru multă vreme, s-a crezut că mașinile cu transmisie manuală erau superioare celor cu transmisie automată în principal datorită utilizării mai eficiente a combustibilului și a cuplului mai bine distribuit.

Totuși, având în vedere cât de avansate au devenit mașinile care au în dotare cutii de viteză automate, aceste mituri nu ma reprezintă o realitate.

Aceste mașini au în dotare sisteme start stop și mecanisme de management al cuplului și vitezelor de o acuratețe pe care un om nu o poate atinge niciodată cu o cutie de viteze manuală.

Asta, bine înțeles rezultă într-o eficiență sporită a consumului de combustibil și a distribuției puterii motorului.

Într-adevăr, un model mai vechi s-ar putea să accelereze mai greu decât o mașină cu transmisie manuală, dar modelele noi de mașini cu transmisie automată vor performa în orice situație mai bine.

Confortul la conducere pe care îl oferă o mașină cu cutie de viteze automată este indiscutabil. Dar factorul de siguranță pe care îl aduce în plus unui șofer care închiriază temporar o mașină, este cel mai important.

Având numai două pedale, frână și accelerație, confuzia între pedale este mai ușor de evitat. Plus că nu mai riști să ți se oprească motorul în trafic din cauza adaptării treptei de viteze în mod defectuos.

Dacă te-ai convins de avantajele mașinilor cu transmisie automată, consultă ofertele noastre de mașini de închiriat automate și alege-o pe cea care ți se potrivește mai bine:

Închiriază o mașină automată de la Rincars și bucură-te de călătoria ta

Cu Rincars poți închiria o mașină automată în stare tehnică perfectă, pe care o poți ridica direct de la Aeroportul București Otopeni.

Beneficiile suplimentare includ:

  • taxa de drum
  • anulare gratuită
  • Anvelope de sezon gratuite
  • scaun pentru copii gratuit

RINCARS Rent a car București este o companie din domeniul închirierilor auto în București și oferă servicii de închirieri auto la cele mai atractive prețuri. Compania este un furnizor activ de servicii de închirieri auto de 10 ani, derulând o afacere de succes cu care clienții sunt foarte mulțumiți și recomandă serviciile prietenilor și cunoscuților.